tirsdag den 21. december 2021

Julevine fra Quinta do Pégo

 

De omtalte vine er sponseret af importøren.

 

Vinen til julemaden er altid en god anledning til en vinsnak eller måske ligefrem diskussion. Côtes de Rhône, Amarone, Zinfadel eller måske ligefrem Champagne? Og bagefter skal det så være sød dessertvin eller portvin? Tawny eller Ruby-stilen? Meningerne er mange, præferencerne ligeså. Og så afhænger meget jo af tilbehøret. Af rødkålen, brunkartoflerne og sovsen – og af sødme-syre balancen i kirsebærsovsen.

Portugiserne har også deres bud på julevin. Selv spiser de gerne Bacalhao, altså klipfisk, til jul, og hertil kan der drikkes både hvidvin og rødvin. Men selv om portugisernes juletraditioner er anderledes end vores, har de også fine bud på vine til dansk julemad.

Et par muligheder kommer fra danskejede Quinta do Pégo i Douro-dalen, hvor der både produceres vin og portvin. Jeg fik tilsendt en rødvin og en portvin fra importøren og prøvesmagte dem over to dage.

 


Quinta do Pégo Friends Selection 2016 Tinto: Blend af Touriga Nacional, Touriga Franca og Sousão, lagret 12 måneder på fad. Dyb rubin, rød kant.  Forholdsvis frisk og krydret næse med røde bær, kirsebær, jordbærgrød og lidt vanilje. Blød i munden med frisk frugt i første omgang, derefter mørke bær, krydderier, lidt tobak og tydelige noter og sødme fra fadlagringen, men også en vis elegance samt bløde integrerede tanniner. En lettilgængelig, men vellavet Douro-vin, som kan drikkes nu eller lagres, fin til prisen. Vil kunne gå til and og rødkål (88).



LBV 2016: Dyb og mørk rubin, næsten uigennemsigtig. Solbær, brombær, blommer, fint krydret. Let cremet i munden, blød og imødekommende med mørke bær og florale noter, krydderurter og lidt lakrids, høj syre i anden omgang og en lang krydret og pebret hale. Faktisk en fin LBV til prisen og umiddelbart virker den mere elegant end husets vanlige stil. Vil fint kunne gå til risalamande med syrlig kirsebærsovs (90).

 

Quinta do Pégo importeres af AMKA og forhandles bl.a. hos Jysk Vin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar