onsdag den 5. juli 2023

Besøg i Gaia 3 – Fonseca

 

De smagte vin var sponseret af producenten

 


Dagen efter Confraria-festen havde vi aftalt besøg i Fonsecas nye besøgscenter i Gaia med winemaker David Guimaraens som guide. Det er altid spændende at se nye eller relancerede besøgscentre. Stedet, som ligger lige over for gigantiske World of Wine, der som Fonseca ejes af Fladgate Partnership, husede tidligere Offleys kælder og besøgscenter. Nu er det i istandsat med såvel udstilling som smagerum samt faciliteter til lejlighedsvise fado-koncerter. Fado og portvin er en kombination, som også kendes fra Cálem og Quevedo.



Det er faktisk en fin lille og informativ udstilling, Fonseca har fået sig – og fint integreret i kælderen med dens fade. David viste os rundt i de mørke, men meget atmosfærefyldte rum, som fortæller om såvel Fonsecas historie som portvinsproduktionen generelt.



Efter rundvisningen nød vi i smagelokalet et par glas Fonseca i form af en fin Dry White Siroco og en Vintage 2003 på vej mod at åbne sig. Vi fik en god snak med David om tingenes tilstand i Douro, og han fortalte bl.a., at han fandt det urimeligt, at der var stor forskel i priserne for druer beregnet til portvin og druer til bordvin. Som mange sikkert ved, finder han satsningen på Douro-vine forkert, da produktion af portvin i modsætning hertil er helt unik for regionen.



Ved den efterfølgende frokost i T&C – en af de mange restauranter i WOW-komplekset – blev følgende portvine smagt:

Taylor´s Quinta de Terra Feita 1995: Mørk rubin. Åben med ekspressiv, men lidt rustik næse med solbær og andre mørke bær. Solbær og blommer, masser af frugt, tør og krydret, godt med tanniner, lang, tør og pebret hale.

Taylor´s Quinta de Vargellas 2004: Mørk rubin. Mørke bær og florale noter. Blød og elegant med god frugt og mørke bær, lidt mørk chokolade, tør og godt med integrerede tanniner. Lang hale med tørre tanniner. Et dejligt glas.



Croft Quinta da Roeda 2004: Mørke bær samt lidt hindbær, mynte og eukalyptus. Høj syre og masser af tanniner, mørke bær, solbær, lidt bitterhed, lidt vel skarp og bidende.

Fonseca Guimaraens 2012: Lidt lukket næse med mørke bær og stadig lidt ungdommelig frugt. Kraftig, fyldig og fint balanceret med syre, godt med tanniner og masser af tørre tanniner i halen.

Taylor´s Very Very Old Tawny: Mørk tawny farvet med grøn kant. Intens næse med balsamico, farin, svesker, valnød og karamel. Høj syre og friskhed, der balancerer den fyldige og fede struktur med balsamico og svesker, lang hale. Et intenst, komplekst og flot glas.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar