De smagte
vine er anmeldereksemplarer tilsendt af producenten
Den
portugisiske vinregion Beira Interior er så godt som ukendt herhjemme. Men den
er på vej frem – både hvad angår antallet af producenter og kvaliteten – og
fortjener derfor opmærksomhed. I sidste opslag præsenterede jeg således Ethos
Wines, og denne gang gælder det Barroca da Malhada. Begge var med i en artikel
om nye tendenser i portugisisk vin, som jeg skrev til Din Vinguide i juni
måned. Og begge smagte jeg første gang på vinfestivalen Simplesmente Vinho i
Porto i februar måned.
Barroca da
Malhada blev etableret i 2021 af Fernando Teixeira de Camargo og hans søster,
hjemhørende i Beira Interior. De har 5 hektar vinmarker, som dyrkes økologisk
og biodynamisk, og der benyttes kun egne druer til vinene. De røde sorter er Touriga
Nacional, Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet og Cabernet Sauvignon. De
grønne er Arinto, Fernão Pires og Bical.
Fernando
Teixeira de Camargo fortæller:
”Jeg elsker
Beira Interior som region. Det er varmt om dagen og koldt og friskt om natten,
og så er det en ny region, der tillader os at lave vine med en anden tilgang i
en atmosfære af frihed. Jeg vil gerne lave håndværksmæssige og gastronomiske
vine med minimal indgriben i kælderen, så vinene udtrykker terroiret,” siger
han og fortsætter:
”Vi bruger
primært portugisiske druesorter, portugisisk træ til fade samt amforakrukker.
Amfora giver stor kompleksitet til vinene, især når vi bruger dem i blends med
vine lagret på fade.”
Der er
generelt tale om lidt mere rustikke vine med karakter og særpræg, men måske
ikke så bredt appellerende. Jeg smagte følgende vine:
Barroca da
Malhada Arinto 2023: Strågul med grønt skær. Ekspressiv og markant næse med
modne æbler, lidt toastede gærnoter, let oxideret. Moden frugt, god fylde og
tekstur, høj syre og friskhed, en vis bitterhed, lang hale med syresvip. Fin
madvin (92)
Barroca da
Malhada Tinalhas 2023: 75% Touriga Nacional and 25% Baga, lagret delvist på
ståltank og amfora. Mørk rubin, lilla kant, næsten uigennemsigtig. Floral,
mørke bør, brombær. Frisk, floral og elegant i munden, men også fyldig med godt
med tanniner, måske lidt rustik, stort potentiale, brug for tid både i glasset
og kælderen (92).
Barroca da
Malhada Baga 2023: Mørk, tæt, uigennemsigtig, lilla kant. Solbær, marmelade,
krydderurt. I munden fyldig med kraftige tanniner, fin syre, der skaber god
balance, dejlig lang, krydret hale, høj alkohol (15 %) (92).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar