torsdag den 12. januar 2023

LOCI fra Quinta de Ventozelo

 

Den smagte vin er sponseret af producenten

 

Loci er flertalsformen af locus – det latinske ord for et specifikt sted. Vinen LOCI fra Quinta de Ventozelo i Cima Corgo i Douro er netop en hyldest til sådanne steder på den 400 hektar store ejendom, hvoraf halvdelen er tilplantet med vinstokke.



Ønolog José Manuel Sousa Soares star bag det nye blend, som blev lanceret i slutningen af 2022 – et blend bestående af fem forskellige druesorter fra otte forskellige vinmarker:

  • Tinta Amarela fra en mark i gennemsnitlig 350 meters højde udgør 50 % af blendet og giver friskhed og aroma.
  • Tinta Roriz fra to marker i henholdsvis 250 og 350 meters højde udgør 20 % og giver tanninstruktur og røde bør aromaer.
  • Sousão fra to marker i 200 meters højde udgør 10 % og giver især farve og syre.
  • Tinta Cão fra mark i 250 meters højde udgør 10 % og giver tropiske aromaer og bløde tanniner.
  • Touriga Nacional fra to marker i henholdsvis 250 og 150 meters højde udgør de sidste 10 % og giver florale noter, struktur og syre.



Jeg smagte vinen over to dage:

Quinta de Ventozelo Loci 2020 (DOC Douro): Mørk rubin. Floral og frisk næse med violer, jordbær, hindbær og modne kirsebær samt let krydret undertone. Blød og behagelig i munden med mørke bær, lidt marmeladepræg og florale noter, ok kompleksitet og samtidig relativ elegant af en Dourovin at være, fint balanceret, meget bløde tanniner og mellemlang hale med lidt syrebid (91).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar