tirsdag den 17. januar 2023

Sprød Pinot Noir fra Penedés

 

Navnet på vingården minder lidt om en spiritusprøve: Can Ràfols dels Caus. Den ligger i Penedés regionen i det nordøstlige Spanien lige lidt syd for Barcelona – en region, som mest er kendt for at være landets største producent af Cava.

Men der laves også andre ting – og det gør Carlos Esteva, som overtog ejendommen i 1979 fra sin bedstefar efter tidligere af have lavet vin på Menorca. Carlos renoverede ejendommen og vinmarkerne og plantede nye sorter herunder Pinot Noir, som ikke er så almindelig i Spanien, men dog altså findes her og fx i Somontano for foden af Pyrenæerne. Gården ligger da også lidt oppe i højden på Garraf-massivet.

Der produceres flere forskellige serier af vin med afsæt i bæredygtighed samt – selvfølgelig – cava, herunder en serie enkeltdruevine på både lokale druer og internationale som Chenin Blanc, Merlot og altså Pinot Noir. Navnet på sidstnævnte, AD Fines, er latin og betyder på grænsen – en henvisning til, at vi er på grænseområdet for, hvor sorten giver meningsfulde resultater. Men det gør den i høj grad her.

Jeg smagte den økologiske vin over to dage.

 


AD Fines Pinot Noir 2017 (Penedés): Seks måneders fadlagring samt flaskelagring. Rubinrød, medium intens. Frisk næse med masser af frugt, røde bær og sorte kirsebær, friske urter samt lidt gærrester. Meget frisk i munden røde bær, kirsebær og lidt svampe og animalske toner, mineralsk og let krydret og med høj syre samt diskrete bløde tanniner. En dejlig sprød og læskende pinot noir (92).

Læs mere på canrafolsdelscaus.com

Vinen importeres af Økologisk Vinimport i Svendborg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar