søndag den 26. juli 2020

Boeira Vintage 2018

Omtalte vin er sponseret af producenten

Navnet Quinta da Boeira kan nemt give anledning til misforståelser. For Quintaen ligger ikke i Douro, men midt i Vila Nova de Gaia, oppe på den anden side af jernbanen. Betegnelsen Quinta bruges ikke alene for vingårde, men også for andre typer af landejendomme, hvoraf mange siden er blevet omsluttet af større byer.


Quinta da Boeiras historie går tilbage til starten af 1800-tallet, hvor huset blev bygget af brasilianeren Manuel da Rocha Romariz, som i 1850 grundlagde et firma, der eksporterede portvin, og som senere blev til Romariz Vinhos. I 1960 blev Romariz overtaget af Guimaraens, og brandet ejes i dag af The Fladgate Partnership.


Quintaen blev liggende i Gaia og blev i 1999 købt af 10 venner med det formål at gøre den til centrum for kultur, turisme, vin og portvin. I januar 2017 blev Quinta de Boeira registreret som portvinsproducent, og der blev indrettet et fint besøgscenter på Quintaen. Siden er også fulgt et femstjernet hotel i haven bag den gamle bygning.
I første omgang blev der udsendt Tawny med alder og Colheitas baseret på gamle fade indkøbt rundt om i Dourodalen, og siden fulgte også en Very Old Tawny, som er kommet i flere aftapninger (se f.eks. mine noter her), samt LBV og Vintage.
Quinta da Boeira har deklareret Vintage i årene 2013 (først frigivet senere), 2015, 2016, men sprang 2017 over. Alle sammen blot navngivet Boeira, da der jo netop ikke er tale om portvin lavet af druer fra selve ejendommen. Med 2018 er de klar igen med en Vintage baseret på druer fra Douro Superior, nærmere bestemt fra Vale da Teja og Foz Côa. Winemaker er Helene Teixeira, som ses på billedet sammen med to af initiativtagerne, Carlos Pinto Ribeiro og primus motor Albino Jorge, der er tidligere direktør for Romaríz.


Jeg fik tilsendt en fadprøve og smagte den over et par dage – første dag blindt sammen med et par andre flasker.

Boeira Vintage 2018 (fadprøve): Blend af Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão. Mørk rubin, tæt, lilla kant, farver glasset. Masser af ungdommelig frugt, kirsebær, jordbær, blomme, lidt kogt frugtgrød, eukalyptus, kakao og mørk chokolade. Masser af frisk frugt, jordbær, eukalyptus, lidt kaffenoter, fin syre og pænt med tanniner, ok balance, bidder lidt, lang pebret hale med godt med tørre tanniner. En fint drikkelig, men ikke så kompleks vin med ok potentiale (89).

Quinta da Boeira importeres af ViniPortugal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar