torsdag den 1. juni 2023

Van Zeller lancerer Vintage Port lagret i havet

Det måtte jo komme. Vintage portvin lagret på havets bund.

Inspireret af gamle vinflasker fundet i skibsvrag er der rundt om i verden producenter, som forsøger sig med vin lagret i havet. Idéen er, at såvel temperatur- som lysforhold på havets bund er ideelle for vinenes udvikling, ligesom det menes at bevægelserne i havet har en gunstig virkning. Endelig skal man selvfølgelig ikke glemme det element af ”storty-telling”, der er i flasker med en særlig historie og et specielt udseende med lidt algevækst mv.

Det er Van Zellers & Co, der har taget skridtet og afprøvet metoden på portvin. I december sidste år lod de 102 flasker af deres Vintage 2020 nedsænke i 10 meters dybde i Atlanterhavet ud for Sines i Portugal. Her vil de forblive frem til den 16. november i år – altså i alt 11 måneder – hvorefter de vil blive solgt.

”På 10 meters dybde møder flaskerne 1 bars tryk, hvilket kickstarter aldringsprocessen for Vintage Port. Flaskerne opbevares også under konstant temperatur og i mørke opgivelser, hvilket giver en god udvikling. Og som tillægsværdi begynder der at danne sig smukke havalger på flaskerne,” fortæller Francisca van Zeller.

Van Zellers & Co.´s Vintage Port Ocean 2020 bliver officielt lanceret næste juni. De første 35 flasker vil blive solgt gennem WineChain. Der er fremstillet et særligt muslingeskal-agtigt hylster af genbrugsplastik til flaskerne i samarbejde med Zouri Shoes, som ellers fremstiller skosåler af genbrugsplastik indsamlet ved kysten.

”Hvert år dumpes der 14 millioner tons plastik i havene. Samarbejdet med Zouri Shoes og Oceanariet i Lissabon skal skabe opmærksom om dette alvorlige problem, og hvordan vi skal tage vare på vores land ved at tage vare på vores have,” udtaler Francisca van Zeller.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar