Inspireret
af gamle vinflasker fundet i skibsvrag er der rundt om i verden producenter,
som forsøger sig med vin lagret i havet. Idéen er, at såvel temperatur- som lysforhold
på havets bund er ideelle for vinenes udvikling, ligesom det menes at
bevægelserne i havet har en gunstig virkning. Endelig skal man selvfølgelig ikke
glemme det element af ”storty-telling”, der er i flasker med en særlig historie
og et specielt udseende med lidt algevækst mv.
”På 10 meters
dybde møder flaskerne 1 bars tryk, hvilket kickstarter aldringsprocessen for
Vintage Port. Flaskerne opbevares også under konstant temperatur og i mørke
opgivelser, hvilket giver en god udvikling. Og som tillægsværdi begynder der at
danne sig smukke havalger på flaskerne,” fortæller Francisca van Zeller.
Van Zellers
& Co.´s Vintage Port Ocean 2020 bliver officielt lanceret næste juni. De første
35 flasker vil blive solgt gennem WineChain. Der er fremstillet et særligt muslingeskal-agtigt
hylster af genbrugsplastik til flaskerne i samarbejde med Zouri Shoes, som ellers
fremstiller skosåler af genbrugsplastik indsamlet ved kysten.
”Hvert år dumpes
der 14 millioner tons plastik i havene. Samarbejdet med Zouri Shoes og Oceanariet
i Lissabon skal skabe opmærksom om dette alvorlige problem, og hvordan vi skal
tage vare på vores land ved at tage vare på vores have,” udtaler Francisca van
Zeller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar