De smagte
vin var sponseret af producenten
Efter
besøget hos Fonseca gik vi ned ad bakken og var snart ved Quevedos vinbar lige
overfor kirken. Vi talte om at kigge ind, men Oscar Quevedo ville nok ikke være
der selv, blev vi enige om. Men så stod han pludselig foran os. Han fik besøg
af et par andre og spurgte, om vi ikke ville med ind og have et par glas også?
Det sagde vi selvfølgelig ja tak til, da vi stadig havde god tid inden aftenens
fejring af São João, hvor vi var inviteret med til festen på toppen af Porto
Cruz bygningen – en af byens bedste udsigter til fyrværkeriet.
De to andre
gæster var kendte ansigter fra gårsdagens Confraria fest, et nyoptaget norsk
medlem og en gammel kending i form af Tom Archer, som vanen tro havde medbragt
en ældre flaske Vintage Port, som vi også fik lov til at smage.
Oscar
Quevedo var som altid rar at tilbringe lidt tid sammen med – venlig, smilende
og med en god passion for portvinen. Nyligt smagte jeg nogle af Quevedos
økologiske portvine fra Quinta da Trovisca.
Under
besøget, som var ledsaget af lidt fadosang, smagte vi følgende vine:
30 års Tawny:
Abrikos, citrus og honning i næsen. Dejlig frisk med mandel, abrikos og nødder,
lang lidt krydret hale.
Colheita
2007: Kirsebærrød. Stadig med duft af ungdommelige røde bær, men også lidt
mandel og tørrede frugter. Blød og rund i munden med kirsebær og lidt nødder.
Colheita
1997: Ikke så ekspressiv i næsen. Fin fylde i munden, stadig med lidt ung frugt
samt mandel og tørrede frugter, lidt diskrete tanniner.
Colheita
1976: Ravfarvet. Frisk og elegant næse med mandel og hasselnødder. Elegant i
munden med dejlig balance, lidt til den søde side, men fint med syre. Et flot
og dejligt glas.
Graham´s
1983: Stadig potent, godt krydret og pebret, lang pebret hale, høj syre. Selv
om årgangen, trods bred deklarering, ikke regnes blandt de helt store klassiske
årgange, byder den på mange gode smagsoplevelser.
Et dejligt
pitstop, hvorefter vi var klar til aftenens festligheder med São João hos Porto
Cruz – vanen tro med en god grillet sardin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar