torsdag den 8. september 2022

Vintage 2020 – lidt opsamling

 

De smagte vine var sponseret af producenterne

 

Jeg har allerede postet noter på nogle udgaver af Vintage 2020 ( Quinta do Portal, Sogevinus, hvilket vil sige Cálem, Barros, Kopke og Burmester samt senest Dow´s) og flere vil følge. I det seneste nummer af Din Vinguide havde jeg en reportage om årets præsentation af de nye årgange i Douro, Douro Primeira Prova, hvor der blev smagt både hvid- og rødvin samt portvin og espumante.

I den forbindelse smagte jeg flere udgaver af Vintage 2020 - især som fadprøver - hvorfor jeg lige her kort vil bringe mine noter på de smagte vine uden uddybende omtale af producenterne. Importøren står opført i parentes efter noterne.

 

Quinta de Noval Vintage 2020

Mørk rubin, næsten sort og med lilla kant. Floral med røde bær, brombær og let krydret undertone. Fyldig i munden, koncentreret på en gang kraftig og elegant, dejlig kompleks og med massive, men elegante tanniner (95).

(Johs. M Klein)

 


Alves de Sousa Quinta da Gaivosa "Amphitheatrum" Vintage Port 2020

Sort og uigennemsigtig. Røde bær og mere mørke toner. Floral og elegant i munden med stor kompleksitet bag. Fin struktur, godt med tanniner og lang, lang hale (94).

(Det Portugisiske Hus)

 


Ramos Pinto Quinta de Ervamoira Vintage Port 2020

Dyb mørk rubin, lilla kant. Floral med mørke bær. Let og elegant i første omgang, dernæst med tyngde og markante integrerede tanniner, floral, lidt krydderurter, tørre tanniner i halen. Mellemlangt potentiale (93).

(Østjysk Vinforsyning, Vinoble)


 

Churchill´s Vintage Port 2020

Vinhas Velhas (gammel blandet mark) med bl.a. Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão. Mørk rubin, tæt, lilla kant. Lidt krydret næse med mørke og krydderurter. Tæt struktur med mørke bær og mørk chokolade, dejlig kompleks, godt med tanniner, lang hale, stort potentiale (93).

(Vinens Verden)

 


Churchill's Quinta da Gricha Vintage 2020

Vinhas Velhas (gammel blandet mark) med bl.a. Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão. Mørk rubin, dyb og tæt med lilla kant. Frisk og urtet næse med florale noter og røde bær. Frisk og velbalanceret, let, floral og elegant. Ikke så dyb, med delikat med lang hale med tørre tanniner (92).

(Vinens Verden)

 

Poças Vintage 2020

Mørk og tæt, næsten uigennemsigtig. Frisk urtet næse med esteve, krydderurt og solbær. Intens i munden med masser af frugt og power, men også en vis elegance, kraftige tanniner, tørre tanniner i halen (92).

(COOP)

 


Van Zellers & Co. Vintage 2020 (fadprøve, som endnu ikke var godkendt)

Mørk tæt, lilla kant. Lidt lukket næse med mørke bær. Tæt og kompakt med masser af frugt, mørke bær, brombær og godt med tanniner samt meget tørre tanniner i halen (91).

 

Læs min reportage fra Douro Primaveira Prova i Din Vinguide nr. 34.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar