torsdag den 11. juli 2019

Gensyn med Ramos PintoSiden det åbnede har jeg altid haft en stor kærlighed for museet i Ramos Pintos smukke gule bygning ved kajen i Vila Nova de Gaia. Når det gælder historien om portvin, er der mange andre steder, som er både flottere og mere detaljerede. Men det særegne ved museet hos Ramos Pinto er de gamle kontorfaciliteter, som faktisk blev brugt helt frem til en gang i 1990´erne. De er bevaret, som de var i 1930´erne, og foruden kontorartikler mv. vises der alle de reklamepåfund, som PR-geniet Adriano Ramos Pinto fik produceret til sine kunder. Det gælder også de kendte kunstplakater, flotte azulejos-paneler og tronstolen, hvor kunderne blev placeret, mens Adriano og broderen António selv sad på taburetter.


Derfor var Ramos Pinto det første hus, der blev besøgt, på sommerferien sammen med gode venner, der både interesserer sig for kunst og for vin og portvin. Efter rundvisningen i museet sammen med Lisa Guérin, blev det tid til en fin smagning – og som altid vakte husets Tawny-serie begejstring.


Smagningen omfattede følgende vine:
White Reserva: Ravfarvet. Mandel, honning og blomster i næsen. Fin smag med abrikos, lidt honningsødme, der balanceres fint af syren.
Late Bottled Vintage 2014: Mørk rubin med lilla kant. Solbær og hyldebær i næsen, lidt ribenapræg. Masser af frugt med mørke bær, elegant med florale noter, lidt pebret bid i halen, fin balanceret og bløde tanniner. Kan sagtens udvikle sig.
Ramos Pinto Vintage 2005: Mørk rubin, lilla kant. Meget aromatisk med brombær, lidt cassis. Fyldig i munden med mørke bær og god frugt, masser af integrerede tanniner, floral og elegant, stort gemmepotentiale, pebret og krydret hale med markante tanniner. Har brug for mere tid.
10 års Tawny: Mørk rødbrun med orange kant. Frisk næse med hasselnødder og appelsinskal. Stadig med lidt frugt, men ellers nødder, mandel og appelsinskal, høj syre og lang eftersmag.
20 års Tawny: Flot tawnybrun. Nødder og appelsinskal i næsen. Cremet og blød i munden med flot syrebalance og dejlig friskhed, god kompleksitet. Altid en fornøjelse at smage.
30 års Tawny: Mørk rødbrun med orange skær. Nødder, brun farin og appelsinskal i næsen. Intens, fyldig og delikat, fin syre, kompleks og med lidt bid i enden.

Læs mere om Ramos Pinto og deres White Reserva her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar