mandag den 21. juni 2021

Devesas Vintage 2019


Den smagte vin er sponseret af importør og producent

 

Quinta da Devesa er en ny spiller, hvad angår Vintage portvin. Ja, faktisk er 2019 kun det andet år, de deklarerer Vintage, da de debuterede med årgang 2018. Og lad det være sagt med det samme. 2019 er lidt af et stilskifte fra 2018, som var kraftigere og mere rustik, havde flere mørke bær og færre florale noter. Den nye er i en mere moderne og umiddelbart imødekommende stil. Fin at drikke her og nu, men dog også med udviklingspotentiale.

Quinta da Devesa blev i 1941 købt af José Fortunato Júnior og hans hustru Antónia Soares Fortunato og har siden været i familiens eje. Quintaen er dog langt ældre og var inkluderet i den første demarkering og med på Baron Forresters berømte kort over Douro fra 1844.

Foto: Quinta da Devesa

Vi befinder os på højre bred af Douro ca. 10 km fra Peso da Régua, hvor floden Corgo munder ud og dermed på grænsen ind til Cima Corgo. Her har Quinta da Devesa 34 hektar vinmarker plantet i 60 til 500 meters højde. Druerne er certificeret som bæredygtige, og der produceres såvel portvin som bordvin.

Hidtil er Quinta da Devesa mest kendte for deres fadlagrede portvine samt ikke mindst deres fine serie af hvide portvine med alder. Men de laver altså også Ruby-typer, som det også er værd at tage med i betragtning.

Jeg vil tilsendt en lille fadprøve på den nye Vintage og smagte den over to dage.Quinta da Devesa Vintage 2019: Blend af 40 % Touriga Nacional, 25 % Touriga Franca, 10 % Tinta Roriz og 25 % Vinhas Velhas. Mørk rubin, rimelig tæt, lilla skær og kant Ekspressiv næse med modne røde bær, kirsebær, blommer, cassis, krydderier og godt med fine florale noter samt lidt mørk chokolade i bunden. Silkeblød og indbydende i munden med hyldebær og andre mørke bær, i første omgang meget diskrete bløde tanniner, som dog er mere markante efterfølgende, fint balanceret, elegant og floral stil med lang pebret hale og lidt tørre tanniner i enden. Kan nydes nu og har medium potentiale (89/90).

 

Quinta da Devesa fås hos Vinho.dk

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar