søndag den 20. juni 2021

Rosé fra Kopke

 

Den smagte vin er sponseret af producentenKopke er mest kendt for deres portvin – og det med god grund. Det ældste stadig eksisterende portvinshus laver fremragende Tawny med alder og Colheita, og de senere år er kvaliteten af deres Vintage også øget. Se f.eks. min omtale af Vintage 2017 her.

Men som de fleste andre portvinshuse har Kopke også en produktion af bordvin. For en del år siden havde jeg den glæde at blive vist rundt af winemaker Ricardo Macedo på Quinta S. Luiz, hvor han skænkede gavmildt af sine forskellige vine direkte fra de mange fade i kælderen (læs omtalen her).Nyligt har Kopke lanceret en ny vin i den forholdsvis nye serie Winemakers Collection. Tidligere har der f.eks. været udsendt en reserva som et blend af Arinto og Rabigato. Nu er turen kommet til en rosé lavet udelukkende på druesorten Tinta Cão. Der er tale om nummeret flasker, som alle bærer netop Ricardo Macedos signatur.

 

Kopke Winemakers Collection Tinta Cão 2020

Lavet på 100 % Tinta Cão, 80 % fermenteret på stål, 20 % på brugte træfade. Meget lys laksefarvet. Medium frisk og intens næse med røde bær, hindbær og krydret undertone. Ligeledes pæn intensitet i munden, frisk med røde bær og granatæble, elegant og med underliggende kompleksitet, fin syre og god balance, medium lang hale. En udmærket og gastronomisk rosé, som kan nydes til f.eks. skaldyr eller fisk eller for sig selv som aperitif (89).


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar